Manuele therapie

Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie hulp bieden. Deze vorm van therapie kent een aantal specifieke technieken die de gewrichten beter kunnen laten functioneren en uw houding en beweging kunnen verbeteren. Voordeel is dat de effecten van de behandeling vaak direct merkbaar zijn!

Uitkomst bij pijn

Wanneer u een geblokkeerd of stijf gewricht heeft, kan de manueel therapeut met mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere, kortere beweging) deze weer in beweging brengen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Het gewricht voelt beter en soepeler.

‍Gespecialiseerd en gericht

‍Onze manueel therapeut, Brigit Wolters, heeft naast haar opleiding fysiotherapie ook succesvol een meerjarige HBO Master opleiding Manuele Therapie (MMT) afgerond. Op deze manier heeft zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

‍Door deze gespecialiseerde opleiding is zij dan ook uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Als Master of Manuel Therapy behandelt zij u wetenschappelijk onderbouwd en kan zij voor elk lichaam een gerichte oplossing op maat voorstellen.